Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Himma

Så ska vi inreda i vår

När vårens inredningstrender presenteras varvas naturmaterial, prydlighet och hantverk med sprakande färg och lekfulla pyssel.

Rensning, organisering, återvinning och pyssel genomsyrar formmässan Formex när vårens trender visas upp. Nu skalar vi bort allt onödigt, tömmer förråden på prylar och återvinner det som återvinnas kan. Vi hyllar vardagen genom att göra oss av med finserviser och andra hyllvärmare som sällan får se dagens ljus. I stället ser vi till att sätta guldkant på tillvaron genom vackra bruksföremål och närodlad mat. Vi tar oss tid att se det enkla i det vackra, att låta var sak ha sin plats och att låta prydligheten bli ett ledord.
Fram för färg
Det grafiska och strikt svartvita försvinner, nu vill vi ha färg! Lugna, harmoniska färger som himmelsblått, vallmorött, grågrönt, turkost och gräddvitt färgsätter den sparsmakade och ordningsamma bostaden. I det energiska, lekfulla hemmet, däremot, dominerar pigga, fartfyllda nyanser som orange, klargrönt, solgult, cerise och lila.
Annan design
Vi börjar också intressera oss för iögonfallande design på saker som länge skapats för att döljas, som teknikprylar, och vi inreder med humor genom att pyssla och göra saker själva.
Vi ser framtiden som ljus, särskilt om vi kombinerar vårt intresse för ny teknik, innovativa material och fiffiga funktioner med en omsorg om det gamla, som gediget hantverk, traditionella material och folkloristisk estetik.
4 starka inredningstrender
1. Kreativt och lekfullt
Äntligen har vi släppt sargen och börjat skoja till våra hem. Handarbetet får ett uppsving men görs med glimten i ögat. Med lusten att skapa kommer också en vilja att ta vara på överblivna, trasiga och bortglömda ting, och något fult kan få en ny funktion och bli något fint igen. Ord som gerillahantverk och rebellslöjd poppar upp och vi bryter av våra stilrena hem med udda och oväntade detaljer.
2. Energiskt och sportigt
Den nordiska stillheten har fått en riktig vitamininjektion med av sprakande färger och tekniska material. Det finns en sportig, snabb känsla över många inredningsdetaljer, allt från lampupphängningar till högtalare får både färg och form som livar upp. Här integreras roliga tekniska lösningar i design som tål att visas upp.
3. Äkta och naturligt
Inredningen ska inte bara tålas att leva med, den ska åldras vackert och inte behöva bytas ut - helst under hela livet. Naturmaterialen väger tyngst: garvat läder, slipad sten och vävd ull blir vackra inslag i våra hem. Allt ska användas, patinan adderar bara mer skönhet till tingen. En ny kategori material börjar också synas - produkter gjorda av allt från äggskal till sojabönsmassa dyker upp. Snällt mot jorden, vackert för ögat.
4. Enkelt och ordningsamt
Konsumtionshysterin har släppt taget om oss, nu vill vi inte längre ha skåpen fulla med saker vi inte använder. Enkelt, sparsmakat och var sak på sin plats präglar vår vardag, där bruksföremål är vackra utan att tulla på funktionen och utan onödiga krusiduller. Vi hämtar energi i att omge oss med fina saker i harmoniska färger - och inreder prydligt och hemtrevligt med smarta lösningar som förenklar livet.
4 saker att satsa på
1. Pallar. Inredningsmagasinen har riktat strålkastaren mot pallen och kallar den en av 2015 års viktigaste möbler. Nätt eller rejäl, stoppad eller hård, bullig eller kantig.
2. Blått. Den blå färgen dyker upp överallt i år - i det dekorerade porslinet, i de mönstrade textilierna, i möbler, papper och glas. Blått är det nya svarta.
3. Odling. För miljöns, hälsans och hobbyns skull fortsätter vi att odla. Närodlat grönt är extra skönt, i vaser, krukor och odlingslådor. Och inte minst - i maten.
4. Keramik. Rustik, glaserad, färgad och gärna lite retroinspirerad keramik är på tapeten just nu. Gärna tonad i olika färger, med mycket form och högblank yta. TT
Gå till toppen