Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Vann guld i första tävlingen

Förra helgen stod bröllopsfotografen Anna Lauridsen på Stockholm Grand Hotells scen och tog emot utmärkelsen "Guldhjärtat".

Årets bästa bröllopsbild 2014 togs av fotografen Anna Lauridsen med företaget Kullafoto i Jonstorp, och för detta fick hon ta emot utmärkelsen "Guldhjärtat" under förra helgens bröllopsmässa i huvudstaden.
– Det var första gången jag tävlade och jag skickade bara in en bild – och så vann jag, det var jätteroligt! Det är en liten klapp på axeln, det känns som man gör någonting rätt, säger hon.
Varför just hennes bild kammade hem priset vet hon inte, men om hon får gissa tror hon att det kan bero på att den stod ut lite från mängden.
– De har väl helt enkelt tyckt om komposition, färg, motiv – allting, tror jag. Och så har de kanske försökt hitta någonting som är annorlunda. Den här sticker ju ut lite med ballongerna och fontänen.
Hur ser bröllopsfotobranschen ut, är det hård konkurrens?
– Stenhård. Det är hur många som helst i Sverige som håller på med bröllopsfoto, men inte så många som klarar av konkurrensen. Många som börjar slutar snabbt. Men jag har hållit på ett tag och känner mig relativt säker.
Vad gör att du håller dig kvar?
– Jag får mycket jobb genom rekommendationer och då blir det ofta bra. Det ska funka både för fotografen och brudparet, man ska ha kemi och samma mål och tanke om hur bilderna ska bli. Visst kan det vara tufft både psykiskt och fysiskt, men jag har världens roligaste jobb!
Vad är det märkligaste du råkat ut för under en bröllopsfotografering?
– Peppar, peppar har jag inte råkat ut för något, jag har lyckats undgå sådana saker, men jag hör mycket om kollegor som är med både om det ena och det andra. Jag vet inte om det beror på att jag är äldre än andra och mer förutseende. Men jag har fått kaffe utspillt över mig av en servitris. Efter det lärde jag mig att alltid ta med ett extra ombyte!
Gå till toppen