Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krönika om barnuppfostran mest delad – igen

Ett klickmonster till krönika. Så kan man kalla Ola Olofssons text från hösten 2013 om barnuppfostran, ansvar och respekt bland skolbarn. Den har nu återigen seglat upp men denna gång som en av Sveriges tio mest delade artiklar.

Ola Olofsson
För drygt ett och ett halvt år sedan skrev hd.se: s webbredaktör och journalist Ola Olofsson en krönika om hur han följde med sin dotter till skolan en dag. I krönikan berättar han sedan om hur han uppfattade barnen som ouppfostrade, att skolan och lärarna inte kan göra sitt jobb när det brister hos föräldrarna. Ola Olofsson tyckte att föräldrarna inte hade tagit ansvar för sina barn.
Krönikan blev delad 145 000 gånger när den började cirkulera i de sociala medierna. Artikeln blev den mest klickade på hd.se någonsin och nu har den nått en ny topplista. Enligt sociala medier-gurun Emanuel Karlsten är Ola Olofssons krönika nu på listan över Sveriges tio mest delade artiklar på Facebook.
Ola, varför tror du att din krönika har blivit så delad?
– Jag skrev ett blogginlägg om en annan av mina krönikor i slutet på förra veckan, och där länkade jag till den gamla krönikan från hösten 2013. Förmodligen började det där, och sen gäller det att ha lite tur, att rätt personer med många följare och vänner delar den vidare. Ämnet är ständigt aktuellt och det finns trots allt några stycken som missade krönikan när den publicerades första gången.
Det brukar väcka starka reaktioner när man tycker att det var bättre förr. Tycker du det?
– Generellt sett var det definitivt inte bättre förr, absolut inte, men när det gäller föräldrarnas ovilja eller oförmåga att fostra sina barn var det bättre förr. Jag vill definitivt inte gå tillbaka till barnaga eller att barnen ska vara rädda för sina föräldrar, men respekten för äldre i allmänhet och sina föräldrar i synnerhet behöver restaureras.
Hur känns det att finnas på topp 10-listan över Sveriges mest delade artiklar på Facebook?
– Det är klart att jag har ett bekräftelsebehov som alla andra och det här är ett sätt att få det behovet tillfredsställt. Jag går runt och småmyser.
Gå till toppen