Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hur är det inför nya jobbet?

Karolina Larsson från Höganäs blir ny personalchef i Bjuvs kommun.

Karolina Larsson från Höganäs blir ny personalchef i Bjuvs kommun.Bild: Linda Gustafsson
– Det känns bra och kommer att bli en jätterolig utmaning. Jag ser verkligen fram emot det. Jag kommer att börja på nya jobbet senast den 1 maj i år.
Kan du berätta lite om dig själv?
Jag fyller 42 i år och bor i Höganäs. Jag är gift och har två barn. Jag har jobbat med personalfrågor sedan 2001. Efter min utbildning började jag jobba som löneassistent på personalavdelningen i Ängelholms kommun, därefter med rehabfrågor på Försäkringskassan. Sedan 2004 jobbar jag för Helsingborgs stad, jag började som Personalkonsult och jobbar nu som teamchef HR på skol och fritidsförvaltningen.
Vad ser du fram emot att göra som personalchef?
– Det jag brinner för i personalarbetet är att jobba tillsammans med cheferna ute i verksamheten, att se hur vi på personalavdelningen kan stötta verksamheten på bästa sätt. Jag ser även fram emot att samarbeta med medarbetarna på personalavdelningen, förtroendevalda och fackliga organisationer för att vi tillsammans ska skapa ett personalarbete som ligger i framkant som stöttar och utvecklar verksamheten. Viktiga frågor för mig är framför allt arbetsmiljöfrågor, samverkansfrågor och rekrytering.
Vad vet du om Bjuv?
– Min bild är att Bjuvs kommun är en kommun som är på gång, som vill något och att det finns ungefär 1 000 medarbetare i kommunen. Att man jobbar med vision 2020, att utveckla infrastrukturen, som järnvägsförbindelser, och med att göra kommunen attraktiv för att locka boende.
– Och att Findus ligger i Bjuv, men det vet ju alla, haha!
Gå till toppen