Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man hällde vätska över tiggande kvinna

Kvinnan satt utanför Systembolaget i Ängelholm och tiggde. Då kom en kund ut från butiken och hällde vätska över henne. ”Han förnedrade henne medvetet”, säger ett vittne.

Mannen i 70-årsåldern var högljudd och upprörd redan inne på Systembolaget på Storgatan i Ängelholm. Han talade nedsättande om tiggare och sa att man borde hälla något över dem.
Och det var vad han gjorde.
När han lämnade butiken gick han fram bakom kvinnan som satt och tiggde, och hällde någon vätska över hela henne.
– Hon sa ”Han hällde vodka på mig”. Jag vet inte vilken vätska det var, jag kände ingen lukt, det var ju utomhus, säger Patrik Pettersson som blev vittne till händelsen vid 13-tiden på torsdagen.
Han hade hört mannen vara högljudd inne på Systembolaget. Nu stod han sju, åtta meter från ingången när mannen kom ut.
– Hans syfte var helt klart att förnedra kvinnan, säger Patrik Pettersson.
Mannen försvann hastigt från platsen och Patrik Pettersson gick fram till kvinnan.
– Hon satt stilla i fem sekunder och tittade på sig själv och sina blöta kläder, ögonen tårades, hon ställde sig upp och började storgråta.
Patrik Pettersson stannade en stund som stöd för kvinnan.
– Jag blev själv chockad och upprörd. Där sitter hon ner, försvarslös, och så kommer han bakifrån och häller något över henne. Så gör man inte mot en annan människa.
Den tolk som hjälper EU-migranter i Ängelholm fick snart kontakt med den angripna kvinnan. Han berättar att de gick till polisstationen, men att de möttes av beskedet att polisen hade utbildning.
Nu ska de göra en polisanmälan på fredagsmorgonen istället.
Thord Kristiansson blev också snabbt kontaktad. Han ordförande i Solidarisk Människohjälp Engelholm som jobbar med och för EU-migranterna i Ängelholm.
– Detta är långt över gränsen, säger han om händelsen.
Polisen kunde inte kommentera på torsdagskvällen.
Gå till toppen