Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Byggboom i Örkelljunga centrum

Det råder en byggboom i Örkelljunga. Ett 20-tal lägenheter i tre olika objekt är under produktion i centrum.

Det byggs mycket just nu på det centrumnära bostadsområdet Ejdern i Örkelljunga.Bild: Sven Sandström
Efter saneringen av oljerester från sågverkets tid är bygget av 16 nya marklägenheter i kvarteret Ejdern i full gång. Huskropparna är på plats och till större delen även väggar och tak.
Det är Gösta Bengtssons Fastighets AB som både bygger och förvaltar en andra etapp av hyresrätter i det centrumnära bostadsområdet. I december 2013 stod den första etappen med 12 treor klar.
I detta fall rör det sig mest och tvåor med en månadshyra på 6 900 kronor inklusive värme. Intresset ska enligt Gerth Bengtsson vara stort och planen är inflyttning i augusti.
Intill uppför Arne Andersson med sitt bolag Talliden Fastighetsförvaltning AB ett bostadshus i två plan med fyra lägenheter.
Vid Bäckgatan har bygget av fyra radhuslägenheter startats. Det är Mennea AB som uppför bostadsrätter i två plan. Bolaget ägs av Tommy Rosen i Örkelljunga och Per Wijkmark i Helsingborg.
Gå till toppen