Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Den rationella människan firar kärleken

Konsumtionsjippo eller tid för omtanke? Dagens högtid Alla hjärtans dag har på bara några decennier fått ett starkt fäste i Sverige. Vi tog ett snack med forskare och skåningar om romantiska drömmar och behovet av traditioner.

Maj-Britt Lindelöf och Rolf Lindelöf "Vi firar varje år på ett himla kul sätt tillsammans med våra bästa vänner. Vi har som tradition att göra danska smørrebröd tillsammans och dricka ett gott vin till. Till barn, barnbarn, syskon och vänner brukar vi skicka godisaskar, chokladhjärtan, mejl och kort. Vi reser mycket, speciellt i Italien, och det var våra vänner där som fick oss att börja fira Sankt Valentins dag redan innan den slog igenom i Sverige.- Ja, vi tar alla tillfällen att ha det roligt och mysigt. På det här året blir det dubbla hjärtan och mycket firande. Vi har nämligen hållit ihop i 50 år. Hur vi har lyckats med det? Vänskap och respekt."Bild: Sven-Erik Svensson
 

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen