Nöje

Prat och party med Parneviks

Välkommen hem till familjen Parnevik! Golfproffset Jesper Parnevik och hans familj bjuder in ett gäng svenska kändisar — och hela svenska folket — till sin lyxiga villa i Florida. I TV3:s nya såpa "Parneviks" får tittarna ta del av familjens ovanliga vardag.

— Det är en av de roligaste grejerna jag har gjort i hela livet, säger Jesper Parnevik.
Det är lite stökigt, lite bråkigt, lite glammigt och mycket kärleksfullt hemma hos pappa Jesper, mamma Mia och de fyra barnen Peg, 19, Penny, 17, Philippa, 15, och Phoenix, 14.
Egentligen hade det varit nog underhållande att bara följa de sex familjemedlemmarna i deras vardag, som ett "Keeping up with the Kardashians"-light, men nu skruvas det hela till ytterligare av att familjen får besök av en brokig skara svenska kändisar. I det första avsnittet av TV3-programmet "Parneviks", som sänds den 16 mars, gästas golfproffset och hans familj av dokusåpaprofilen Samir Badran, förre partiledaren Lars Ohly och prinsessan Birgitta.
De spelar lite golf, njuter av sol och bad och pratar om allt mellan himmel och jord. Samtidigt som familjens liv, med skola och aktiviteter för barnen, rullar på som vanligt.
— Det är bland det bästa vi har gjort, säger Jesper Parnevik om programmet som han till en början var skeptisk till att medverka i.
— Jag har alltid varit anti till doku-skit. Men under ett svagt ögonblick förra året blev jag övertalad. Jag var skadad och kände att vi kan lika gärna göra det. Sedan var det djup ångest, tillägger han med ett skratt.
De fyra tonåringarna har bott utomlands i hela sina liv och Jesper och Mia Parnevik i tre decennier. Deras koll på svenska celebriteter är så att säga bristfällig. Många gånger hade de inte en aning om vilka det var som skulle flytta in i deras hem.
— Jag vägrade göra research, det var kul att ha en helt neutral uppfattning, berättar Jesper Parnevik, som blev överraskad när han i efterhand fick höra om andra människors uppfattning om deras gäster.
Som det omtalade hiphopkollektivet Kartellens frontman Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset, till exempel.
— Polare sade: "Lät ni juveler och sådant ligga? Han kommer att sno hela huset!". Men han var helt underbar. Han har gått igenom mycket. Hans fru sade att det var tur att vi spelade in programmet nu. Hade det varit förra året så hade han vandaliserat hela kåken.
Sebbe Staxx och Samir Badran är de gäster som alla familjemedlemmarna nämner som sina favoriter, men det är också dessa två herrar som utomstående har varit mest kritiska till inför inspelningarna. Jesper Parnevik var själv till en början tveksam till att ha med "Paradise hotel"-profilen Badran i programmet, men barnen övertalade honom och det är han glad för i dag.
— Samir är ett socialt geni. Efter bara två minuter tycker man att han är den skönaste kille man träffat, säger han med ett leende, och dottern Penny inflikar snabbt:
— Han är ju en Parnevik nu.
Mötena med nya människor har varit en lärorik upplevelse för familjen.
— Är det något vi har lärt oss av allt det här så är det att man inte ska ha förutfattade meningar om folk. Det har varit läxan för oss alla, konstaterar Mia Parnevik.
Barnen hoppas att det blir en andra säsong av "Parneviks". Dottern Peg vet precis vem hon vill bjuda in i så fall:
— Zlatan! Hela säsongen gick jag runt och var så beredd på att Zlatan skulle komma.
Gå till toppen