Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunalt anslag räddar årets Bruksspel

Årets Bruksspel i Klippan är räddat. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt enhälligt att föreslå kommunstyrelsen att anslår resterande pengar. Arrangörerna har redan fått 50 000 kronor av kultur- och fritidsnämnden.

Bild: Stefan Ed
Arrangörerna av Bruksspelet, Teater Amabile, hade ansökt om ett kommunalt bidrag på 250 000 kronor för att kunna genomföra årets evenemang på Pappersbruket.
Teater Amabile sökte 100 000 kronor hos kultur- och fritidsnämnden och 150 000 hos kommunstyrelsen. Det blev en lätt panik hos Helene Lindquist när nämnden bara anslog 50 000 kronor.
Nu har dock situationen rett upp sig då kommunstyrelsens arbetsutskott genom en del omfördelningar anslagit resten av beloppet. Allt betalas dock inte ut i pengar utan en del av bidraget omvärderas till tjänster.
I förslaget till kommunstyrelsen ligger nu bifall till 250 000 kronor. Detta ska ske genom att budgetramen för näringslivs- och kommunikationsavdelningen utökas med 50 000 kronor. Avdelningen hanterar då all marknadsföring för Bruksspelet, värderat till 135 000 kronor.
Samma avdelning ska bidra med personalresurser värderade till 17 000 kronor.
Resterande summa, 48 000 kronor, tas ur kommunstyrelsens anslag till förfogande.
Totalt ligger budgeten för denna sommarmusical på 1,6 miljoner kronor.
Gå till toppen