Helsingborg

Pizzeria skyller fusk på personal

Skatteverket höjde efter kontroller pizzerians intäkter med över en halv miljon kronor men ägaren överklagade. Bland annat skyllde mannen på att hans anställda stal. Men beslutet kvarstår, förvaltningsrätten har avslagit överklagan.

2013 höjde Skatteverket pizzerians inkomster med 525 000 kronor för taxeringsår 2012.
Dessutom meddelades att ytterligare moms skulle betalas in: 84 000 kronor för perioden juni – december 2011 samt 34 800 kronor för perioden januari – mars 2012.
Efter kontroller upptäckte Skatteverket att hanteringen av kontanta affärshändelser inte bokförts löpande utan att de lämnats in till bokförare en gång per månad. Någon kassabok har inte funnits.
Skatteverket gjorde även kontroller på plats.
Kontrollanter på plats, sittande på uteserveringen eller i en bil utanför pizzerian, räknade hur många kartonger som bars ut av kunder.
Det skedde vid fem tillfällen och jämfördes sedan med bokföringen.
Vid samtliga tillfällen räknades fler kartonger lämna lokalen än pizzor sålda angivna i bokföringen.
Av 215 sålda pizzor räknade av Skatteverket fanns 137 redovisade i bokföringen.
Skatteverket köpte även ett antal pizzor. Av de fem pizzor som kontrollanterna köpte med kontanter fördes bara en in i bokföringen.
Mannen som äger pizzerian överklagade beslutet. Han menar bland annat att han säljer halvgräddade pizzor, då lämnas en pizza ut i två kartonger.
Han hävdar även att han säljer flera pizzor på kredit och via Onlinepizza vilket kan ställa till räkningen. Samt att han misstänker sin personal för att stjäla ur kassan.
Förvaltningsrätten avslår hans överklagande och skriver i beslutet att det inte finns något stöd för kreditköp, att onlineförsäljningen varit väldigt begränsad och att när Skatteverket kontrollköpte en halvgräddad pizza så kom den i endast en kartong.
Mannen har heller inte polisanmält någon ur sin personal.
Gå till toppen