Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efterlyst för skott mot Bandidos gripen

Efter närmare två år på flykt har en 29-årig man från Landskrona som misstänks för ett skottattentat mot mc-gänget Bandidos gripits av polisen.

Till sommaren är det fyra år sedan Bandidos klubblokal på Planteringsvägen besköts med 15 pistolskott. Skytten kom på motorcykel och vittnesuppgifter talade om att han satt som passagerare. Andra vittnen beskrev en ensam gärningsman. Ingen person kom till skada men flera vistades utanför klubblokalen.
Misstankarna kom att riktas mot två män från Landskrona, idag 23 och 29 år gamla. Duon har allt sedan skottdramat turats om att vara på flykt.
Nyligen ställdes 23-åringen inför rätta med friande domar i både tingsrätten och hovrätten som följd. Nu väntar rättegång även för 29-åringen. Efter att ha varit häktad i sin frånvaro sedan mars 2013 greps mannen i torsdags kväll av polisen i Landskrona.
När 29-åringen på fredagen ställdes inför häktningsdomaren vände han sig mot åklagare Lars Danielsson och sa:
– Jag har inte med detta att göra om du inte fattat det.
Åklagare Danielsson är emellertid av annan uppfattning. Han lutar sig inte minst mot det faktum att den motorcykel som användes vid skottdådet strax därpå prejades av vägen av en eller flera Bandidosmän i bil. På olycksplatsen hittades 29-åringens blod.
Mannens försvarsadvokat Lars Kruse ifrågasätter om en rättegång överhuvudtaget kan hållas, eftersom hans klient inte delgavs utredningen innan åtal väcktes.
– Han har länge känt till att han kunnat ta del av utredningen, inte minst via sin advokat, säger åklagare Danielsson.
AdvokatKruse anser emellertid att det inte varit hans uppgift att berätta för sin klient om det förestående åtalet för mordförsök.
Men kan man inte tänka sig att du talat med din klient om detta?
– Man kan tänka sig mycket men jag är ingen delgivningsman, säger Lars Kruse.
När 29-åringen greps i torsdags kväll hade han varit internationellt efterlyst i närmare två års tid.
Fredagens häktningsförhandling slutade med att rättens ordförande Stefan Reimer konstaterade att mannen är misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott inför rättegången som preliminärt börjar den 4 mars. Till dess ska 29-åringen vara häktad.
Gå till toppen