Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ligger Falun i fjällen Kinberg Batra?

Moderaternas nya partiledare Anna Kinberg Batra besökte i går skid-VM i Falun.— Det sätter svenska fjällen på kartan, sade Kinberg Batra om arrangemanget i Dalarna.

— Det som är så fint med ett sådant här arrangemang är om det sätter Sverige och svenska fjällen på kartan, sade Kinberg Batra till SVT Gävledala.
Skid-VM hålls i år i Falun, runt 20 mil från Sälenfjällen, och uttalandet uppmärksammades snabbt på bland annat Twitter under hashtagen fjällgate.
"I Dalarna är fjällen så höga att vi ser dem från SAMTLIGA geografiska platser i landskapet. Man måste bara kisa. Jättemycket. #fjällgate", twittrade Gabriel Ehrling, ledarskribent på Dalarnas Tidningar som har samlat fler reaktioner på sin hemsida.
Partiledarens välkända citat om att "stockholmare är smartare än lantisar" från när hon kandiderade till riksdagen 1998, och som hon sedermera kallat för det dummaste hon sagt, väcktes åter igen till liv.
"Vem var det nu som sa att stockholmare är smartare...", twittrade Hans-Olof Sundin på P4 Dalarna.
Kinberg Batra skriver i ett sms till DT:
"En hoppbacke gör förstås inget fjäll, men kan den här diskussionen bidra till ökat intresse för den svenska fjällvärlden bjuder jag gärna på det".
Gå till toppen