Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Moderatkritik mot Åstorps krisberedskap

Moderaternas gruppledare i Åstorps kommun, Pontus Pålsson, riktar skarp kritik mot kommunalrådet Ronny Sandberg (S). Pontus Pålsson anser inte att kommunen har en tillräcklig krisberedskap och krisledning.

I en interpellation till Ronny Sandberg har Pontus Pålsson punktat upp ett antal brister
"Olyckan på Tranarpsbron eller terrorangrepp i vår omvärld har inte ökat kommunledningens förståelse för ansvarstagande i Stationshuset, Åstorps kommun. I dessa oroliga tider uppvisar kommunens högsta ledning en frapperande arrogans och ovilja att upprätthålla krisorganisation och följa lag och författning", skriver han.
"Däremot kvitterar Åstorp utan problem ut miljonbelopp för den statliga ersättningen för kris- och säkerhetssamordning.", tillägger han.
Ronny Sandberg tillbakavisar den kritik som riktas mot honom och majoritetsstyret.
"I interpellationen görs påstående att vi inte tar krisberedskap och krisledning på allvar, att det finns en ovilja att upprätthålla en krisorganisation. Vid flera tillfällen har det bekräftats att krisledningsnämnden inte fungerar med mera", säger Ronny Sandberg.
"Jag har en annan uppfattning och upplever att kommunens krisberedskap fungerar på ett bra sätt, vilket också har konstaterats vid olika tillfälle. Det som är en brist är valet av krisledningsnämnd vilket ska göras, sedan ska denna utbildas och övas", tillägger han.
Pontus Pålsson ställer många frågor. Interpellationen är omfattande och kritiken skarp. Fortsättning i debatten lär följa.
Gå till toppen