Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Återanvändning blir konst

Att återanvända och att återvända har stor betydelse för konstnärinnan Birgitta Möller.

Även om det kanske inte råder festyra på stadsbiblioteket så ställer konstnärinnan Birgitta Möller ut flera verk, varav ett heter Festyra. Det är en kastanjegren som hon klätt med bland annat glittrande presentpapper, vackra snören och band samt satt ljus i toppen.
– När jag hittade den blev jag så inspirerad att göra det här, berättar hon.
All hennes konst görs av material som återvinns. Bland de konstverk hon ställer ut finns ett färgglatt värmeunderlägg som är gjort av kapsyler i olika färger.
– Hur människorna levde under andra världskriget och hur de fick allt att räcka genom att återanvända så mycket imponerar på mig, säger Birgitta Möller samtidigt som hon sätter upp några kasserade böcker som genom att vika dem blivit helt nya figurer.
Men det handlar inte bara om att återanvända för Birgitta Möllers del, utan även att återvända.
– Vår familj flyttade från Stockholm till Skälderviken när jag skulle börja årskurs sex. Sedan bodde jag där tills jag var 19 år och de åren har påverkat mig mycket. Då åkte jag till Kanada som au pair. Sedan har jag bott på flera ställen i Sverige och utomlands. Sedan några år bor jag i Bjärred. Min pappa bor kvar i Skälderviken, så jag brukar säga att det är min fasta punkt i tillvaron, berättar hon.
Utställningen är på stadsbiblioteket i mars. Lördagen den 14 mars klockan 10-14 är det workshop med Birgitta Möller.
Gå till toppen