Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Ica bygger ut och satsar på matkassar

Ica Kvantum har expansionsplaner. Ett nytt skärmtak ska byggas för att hantera kunder som beställer sina varor på nätet.

Icabutiken som sen ett par år tillbaka huserar på industriområdet Pålstorp längs infarten till Höganäs, har byggplaner. Nyligen skickade Ica Fastigheter in en ansökan om bygglov till kommunen. Detta för att få till stånd ett drygt 70 kvadratmeter stort skärmtak.
Tanken är att skärmtaket ska byggas i direkt anslutning till den östra delen av butiken, en yta som idag består av gräs.
– Där ska vi ha utlämningsställe för vår onlineförsäljning, berättar Henrik Lindelöf på Ica Fastigheter.
Ica tar nämligen nu upp kampen med Citygross matkasseutlämning och öppnar för ett liknande koncept.
– Kunderna ska via nätet beställa varor som finns i Icabutiken. Sedan packar vår personal ihop dem och så får man komma hit och hämta sin kasse. Vi vill skapa en skyddad utomhusmiljö som är lite drive-thru-aktig, säger Henrik Lindelöf.
De bilburnakunderna ska kunna nå utlämningsstället genom en ny väg direkt från Lexikonvägen. Bygglovsansökan omfattar även denna nya tillfart.
– Vi hade egentligen velat att de fick köra runt på baksidan, men det krockar med skolan som ligger där, så det har vi ändrat på.
Så fort som möjligt vill Ica sätta spaden i jorden.
– Vi vet att bygglov kan ta tio veckor att hantera, men inom den tiden hoppas vi på byggstart.
Till hösten ska matkasseutlämningen dra igång och då ska bygget stå klart.
Gå till toppen