Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Alla släppta efter bråk mellan tiggare

Fyra män fick föras till sjukhus när ett våldsamt slagsmål utbröt mellan två grupper tiggare på Regementsvägen under söndagen.

Fyra män fick föras med ambulans till sjukhus efter den våldsamma uppgörelsen.Bild: Mats Roslund
Polisen larmades till butiken MAT:s parkeringsplats vid 09.30-tiden. När patrullerna kom till platsen var bråket över och gärningsmännen borta. Tre män plåstrades om och fördes med ambulans till sjuhus. Fälgkors, skruvmejsel och eventuellt kniv ska ha använts som tillhyggen.
Enligt vittnesuppgifter deltog 8-15 personer i uppgörelsen.
– Vi vet egentligen inte vad som hänt men förmodligen rör det sig om ett slagsmål mellan två konkurrerande grupper av tiggare som båda vill vara på den här platsen, säger polisens yttre befäl Richard Ojasuu.
En stund senare larmades polisen till en händelse som sätts i samband med bråket på Regementsvägen. Flera personer stoppade bilar på E6 vid trafikplats Helsingborgs södra. Polis skickades till platsen, varpå fem personer greps som misstänkta för misshandel. En av de gripna fördes till sjukhus med sårskador.
Senare under söndagen släpptes de gripna.
– Det är många inblandade och alla skyller på alla. Det går inte att reda ut vad som har hänt, säger Nils-Erik Nilsson, inre befäl vid polisen.
Gå till toppen