Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF-skyttekungen Lasse Larsson har avlidit

Förre MFF-spelaren Lasse Larsson avled på söndagen efter en kortare tids sjukdom. Han blev 52 år gammal.

Lasse Larsson, till höger i bild, gör hattrick mot AIK i SM-finalen 1986.Bild: Bildbyrån
Förre MFF-spelaren Lasse Larsson avled på söndagen efter en kortare tids sjukdom. Han blev 52 år gammal.
– Det var oerhört jobbigt att höra, säger Leif Engqvist, som spelade med Lasse Larsson i såväl Malmö FF och Trelleborgs FF som i landslaget.
– Jag har bara positiva minnen av honom. Vi umgicks väldigt mycket även vid sidan av planen när vi spelade ihop. På senare år har det inte blivit så mycket. Senast jag träffade honom var när Roy Hodgson [förre MFF-tränaren] besökte Malmö i höstas, fortsätter Leif Engqvist.
Även Mattias Thylander har bara ljusa minnen av Lasse Larsson.
– Han var en fin människa, Lasse. En spelare att se upp till när jag kom in i MFF:s A-trupp som lärling. Sedan tog han mig till Trelleborg när han var klubbdirektör där, så jag har mycket att tacka Lasse för. Känns oerhört tragiskt att han är borta.
Lasse Larsson slöt en cirkel när han i höstas blev ungdomsansvarig i IFK Trelleborg. Det var där han började spela fotboll som liten grabb och fortsatte ända upp i A-laget.
Under tre säsonger gjorde han 70 mål på 96 matcher. Malmö FF fick upp ögonen för den målfarliga anfallaren som hade förmågan att vara på plats vid rätt tillfälle.
– Han var en fantastisk anfallare på alla sätt och vis. Kunde vara osynlig i åttiofem minuter för att sedan göra mål från ingenting. Han sköt ofta i steget mellan benen på folk, så att bollen rullade in i en hörna, säger Leif Engqvist.
Lasse Larsson var med och vann SM-guld 1986 och blev allsvensk skyttekung året därpå. Totalt spelade han 255 matcher och gjorde 164 mål för MFF under åren 1982-84 och 1985-91.
Mellan MFF-sejourerna hann han med en sväng som proffs i italienska Atalanta, men hade åkt på en knäskada strax innan avfärden och fick sporadiskt med speltid.
Den aktiva karriären avslutades i Trelleborgs FF innan Lasse Larsson satsade på en tränarkarriär med uppdrag i både MFF och TFF.
På meritlistan fanns också nio A-landskamper (ett mål).
– Jag minns honom framförallt som en genomärlig, hygglig, lojal och trofast människa. Och som en jätteduktig fotbollsspelare, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson till Trelleborgs Allehanda.
IFK Trelleborgs ordförande Bo-Lennart Nilsson:
– En enormt trevlig människa och rolig att arbeta med. Han kunde mer fotboll än alla vi andra i klubben tillsammans.
Lasse Larsson sörjs närmast av sin före detta fru Fedra och deras båda döttrar.
Gå till toppen