Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hälsa & Motion

Blev det vattenskidor i Vasaloppet?

Hallå där…Lena Leth från Staffanstorp, som tillsammans med maken Jens ska genomföra En svensk klassiker för första gången.

Jens och Lena Leth, par i Klassikern.Bild: Emma Larsson
Blev det vattenskidor i Vasaloppet?
– Haha, ja, typ. Det var väldigt blött.
Men ni tog er i mål?
– Ja, det gjorde vi. Vi höll vår plan och hade koll på alla repen. Men vi kämpade hårt. Vi hade ingen teknik, utan slet oss runt. Det var på ren vilja och styrka.
Hur mår ni idag då?
– Vi mår faktiskt bra, båda två.
Ni har ju inte åkt så mycket skidor tidigare, var Vasaloppet lättare eller svårare än ni hade föreställt er?
– Det var jättetufft. Och egentligen visste vi ju inte vad som väntade oss. Men det är en så lång utmaning, vi var ju ute i spåren och stakade i elva och en halv timme, det är klart att det frestar på.
Körde ni loppet tillsammans hela vägen?
– Ja, det gjorde vi. Vi hjälpte varandra och höll koll på tiderna hela tiden – hur lång tid vi hade till nästa rep och vilket tempo vi behövde hålla för att klara det.
– Man har ju sina dippar vid lite olika tillfällen, och då kunde vi stötta varandra.
Kastar ni rullskidorna på tippen nu?
– Haha, just nu känns de ju inte så spännande att ta på sig. Men det är så klart en bra träning som man kan fortsätta med.
När börjar cykelträningen inför Vätternrundan?
– Den börjar nu meddetsamma.
Hur lägger ni upp den?
– Det har vi inte hunnit fundera så mycket över. Vi bestämde att vi skulle ta en etapp i taget. Först klara Vasaloppet, och sedan lägga upp träningen inför Vätternrundan.
Har ni cyklat mycket tidigare?
– Nej, det är också nytt för oss. Men det blir absolut lättare, för cyklingen har vi ju förutsättningar att träna här nere i Skåne.
Gå till toppen