Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Varslet påverkar hela regionen"

–  Det handlar inte om Lund, det handlar inte om regionen det handlar om hur Sverige ska hävda sig som industrination, säger kommunalrådet Anders Almgren (S) som en kommentar i ett pressmeddelande till varslet av 1 000 anställda på Sony Mobile.

Bild: Ingemar D Kristiansen
Tillsammans med flera andra toppolitiker och tjänstemän från Lund befinner Anders Almgren sig på en fastighetsmässa i Cannes i Frankrike.
– Sony Mobile är ett flaggskepp för Lunds mobilteknologiska kluster och är viktig för dess utveckling. Vi kommer nu att arbeta hårt för att Lund fortsatt ska vara en betydelsefull innovationsnod för företag och forskning inom mobilteknologi, säger han vidare.
Kommunstyrelsens andre ordförande, Christer Wallin (M) befinner sig på samma mässa. Även han poängterar i pressmeddelandet varslet som påverkar hela regionen,
– Lund har fortfarande många starka företag inom IKT-branscherna. Det är nu viktigt att vi fortsatt stärker dessa. Lunds kommun kan göra mycket, och erfarenheten visar att det finns god bärkraftighet här, men nu förväntar vi oss att övriga Sverige sluter upp kring Lund.
Gå till toppen