Landskrona

De där små sakerna i livet

FärgerPessimister

Det är en klyscha, men samtidigt så rätt. Har du tänkt på hur mycket glädje de små sakerna i vardagen ger? Många människor ser sig själv som lyckliga när stora önskningar slå in eller något går deras väg. Men har du tänkt på hur glad du kan bli över en liten sak. Glädje kan antingen skänkas genom en komplimang, beröm eller ett enkelt leende.
Häromdagen slutade min ena lampa att fungera på bilen. Jag körde in på en mack och bad om hjälp att få bytt lampan. När jag sedan lämnade macken fick jag ett leende och önskades "trevlig kväll". En enkel sak som jag uppskattade och både jag och bilen lämnade macken lite extra glada.
Nästa ärende på listan: handla mat. Att vistas i en stor matbutik efter klockan fem en vardag tycker nog ingen är särskilt roligt. Stressade människor, trånga gångar och ett sorl som får en eftermiddagstrött hjärna att vilja rusa genom butiken fortast mjöligt.
Väl i kassan vänder jag, min vana trogen, upp streckkoderna mot scannern i kassan. Jag står där i min egen värld. Plötsligt tackar kassörskan för att jag vände upp streckkoderna. Och mitt humör höjs ytterligare. Jag uppskattade verkligen att hon påpekade det. Det får mig att vilja göra det nästa gång också. Att sitta i kassan dag ut och dag in kan bli långtråkigt, men det blir i alla fall inte sämre för att man är positiv.
Varje dag möter jag glada människor. Ibland är jag inte alls sugen på att prata med någon. Men så möter jag ett leende. Då kan inte ens det värsta humöret stoppa mig från att börja prata eller le tillbaka.
Gå till toppen