Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hallåvinnare bäst även i SM

Jösses så många vinnare på en enda gång i Tivolihuset. Trollkarlen Caroline Ravn till exempel, som vann det första Hallåpriset. Av bara farten blev hon bäst i sin gren i SM dagen efter.

Fullsatt i salongen och tätt mellan vinnare. För visst är de vinnare allihop, de totalt 20 nominerade i de sex klasserna och segraren i huvudtävlingen och årets företagare Daniel Telford.
En av alla glada var Caroline Ravn, trollkarlen som tog hem tidningen Hallå Höganäs allra första inspiratörspris. Hon får priset för att på rekordtid ha nått drömmarnas mål och för att hon inspirerar andra att våga tro på sina drömmar.
Ära, vackert diplom och en check på 2 500 kronor var belöningen. Pengarna ska enligt bestämmelserna dock skickas vidare till någon som vinnaren väljer.
– Jag vill köpa riktigt bra grejor till en ung trollkarl som heter Lukas Uhlgren. Han har massor av talang men har inte riktigt ekonomin att skaffa rätt utrustning, säger Caroline Ravn.
Blev du överraskad av att vinna?
– Det var verkligen inte väntat. Först trodde jag inte ens riktigt på att jag var nominerad. På galan trodde jag att antingen Peter Nilsson eller Terese Blandford skulle vinna Hallåpriset. Men egentligen är det ju nomineringen som är priset. Kul att alla nominerade fick gå upp på scenen, vi är ju alla vinnare.
Vad betyder ett pris för dig?
– Det betyder mycket och inte bara att man kan skicka ut ett kul pressmeddelande. Jag har aldrig vunnit något tidigare. Det är en egoboost och en hel del vuxenpoäng. Jag har känt mig lite som en myt – alla har hört att jag är bra men få har sett mig.
Ett litet smakprov blev det för publiken på galan. Ett söndersmulat snöre till en ballong blev plötsligt alldeles helt och fint igen.
Åskådarna på SM i trolleri fick se betydligt mer av Caroline dagen efter företagsgalan.
– Jag tävlade i så kallad closeup-magi i underkategorin Salongsmagi. Det gick bra.
Bra är ett understatement. Caroline Ravn tog silver i sin gren. Ingen var bättre, men poängen räckte inte riktigt till för ett guld. Placeringen räckte dessutom till silver i hela Closeup-avdelningen.
När får vi se en hel show i Höganäs?
– Det vill jag gärna, bara jag kan hitta tiden för det. En turné i Tyskland i april är inbokad och jag ska tävla i Nordiska mästerskapen och showa under VM i sommar. Framträdandet på Magic Castle i Hollywood närmar sig. Jag har fått en inbjudan till Brazil National Magic Convention nästa år...man blir ju helt överväldigad.
– Jag skulle vilja göra en show i Höganäs i sommar om det funkar, säger Caroline Ravn.
Årets företagare: Daniel Telford, Eriks Fönsterputs.
Årets Hallåinspiratör: Caroline Ravn, trollkarl.
Årets butik: Patric Bengtsson, Ica Jonstorp.
Årets kreatör: Kullaliv.
Årets matambassadör: Anna och Otto Ramsay, Kullalamm.
Årets entreprenör: Helena Peters, Nordi Care.
Årets besöksnäring: Per Sjögren, Kullens fyr.
Gå till toppen