Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Ta med barnen och språkträna

Svenska med baby heter kommunens och bibliotekets nya satsning i Åstorp. Ett grepp som startade i Stockholm 2012 och som nu Åstorp väljer att ta upp

Skoj, skratt, lek, joller och språkträning allt i ett paket erbjuds nu på Åstorps bibliotek.Bild: Barbro Hallin
Här kan föräldrar med olika ursprung och erfarenheter mötas och ett ömsesidigt utbyte kan uppstå bland skoj och skratt. Samtidigt tränar man på svenska under lättsamma former.
– Det här är en möjlighet att med samtal, joller och lek som metod, knyta nya kontakter och bidra till att utanförskap minskar, säger Gunvor Maazon på Åstorps bibliotek
Den 25 mars klockan 10.30 bjuder biblioteket i Åstorp in föräldralediga till en informationsträff om Svenska med baby. Svenska med baby startades i Stockholm under 2012 av ideella krafter där olika kulturer kan mötas med syfte att bryta segregation, träna svenska och att lära av varandra, oavsett bakgrund. Sång och lek för de små är vanliga inslag och joller, matning och blöjbyten är alla vana vid.
– Genom vårt informationsmöte så hoppas vi hitta föräldralediga som vill engagera sig som gruppledare eller vara deltagare. Gruppledarna kommer att stöttas av personal frånbiblioteket, ABF och Hagapunkten som kommer att fungera som medarrangörer, säger Gunvor Maazon.
Gå till toppen