Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tungt tränarnamn till OV:s damlag

Saknanden av handbollen blev för stor.Nu kliver landslagsrutinerade Alexandra Möller in i idrottsvärlden igen – som assisterande tränare för OV:s damlag.

Alexandra Möller som spelare i Eslöv.Bild: LENNART MÅNSSON
Efter proffsäventyr i Norge, Danmark och Spanien avrundade Alexandra Möller av handbollskarriären 2011.
Nu tar hon upp den igen, fast denna gång på bänken. Till nästa säsong blir den landslagsmeriterade mittnian assisterande tränare för OV:s damer.
– Det känns spännande och helt rätt för mig. Jag vill ge vidare mina erfarenheter som annars hade försvunnit. Dessutom är det ett tillfälle för mig att utvecklas som person, säger hon.
Den tidigare Eslövsspelaren flyttade till Helsingborg i somras. När OV började visa intresse vid årsskiftet gick Alexandra Möller till Idrottens hus för att se en match.
– Där fick jag se ett ungt, talangfullt lag som jobbade hårt för varandra. Jag kom rätt snabbt fram till att jag ville ta erbjudandet.
Som tränare för handbollsklasserna på Filbornaskolan har Möller redan hunnit bekanta sig med flera av OV:s talanger. Men det har inte spelarna själva vetat om.
– Det känns skönt att det är officiellt så jag slipper hålla tyst om det (skratt).
Med 18 landskamper och en rad utlandsklubbar på meritlistan blir Alexandra Möller ett erfaret tillskott i det unga OV-laget. Som tidigare elitseriespelare vet hon vad som krävs för att laget ska ta sig till finrummet.
– Talang krävs men också en vilja att lägga ner tid. Jag har fått indikationer på att de vill offra den tiden. Det verkar vara ett gött gäng som har kul ihop.
OV:s nytillträdde sportchef Fredrik Brokopp hoppas kunna presentera huvudtränaren under de närmaste veckorna. Alexandra Möller vet vem som är på gång men är förtegen.
– Jo, jag vet vem det är och det var viktigt i mitt val. Det ska vara någon man kan samarbeta med och jag tror det kommer fungera bra.

Alexandra Möller

Ålder: 36
Tidigare klubbar: Team Eslöv, Skjeberg (Norge), Fox Team Nord (Danmark), Mar Alicante (Spanien), Team Eslöv
Meriter: 18 A-landskamper, 2 U. SM-guld 2002 med Team Eslöv
Gå till toppen