Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hittevalpar kan vara smugglade

De tre hundvalpar som hittades lämnade längs E18 kan ha smugglats in i landet.Att folk dumpar hundar de inte vill ha bli allt vanligare, säger Malin Germer, djurutredare på Örebropolisen.

De tre hundvalpar som hittades längs E18 kan ha smugglats in i landet, misstänker polisen.Bild: Polisen
— Eftersom de har dumpats av på olika ställen längs E18, så har vi känslan av att man kommit från Norge på väg till Sverige eller från Sverige på väg till Norge, och att man kanske har kommit på att man inte kommer in i Norge utan att fastna i tullen, säger Germer.
Valparna som saknar id-märkning hittades övergivna i närheten av Karlskoga, Karlstad och Årjäng i fredags och lämnades till polisen som inte lyckats hitta ägaren.
För ett par år sedan dumpades kinesiska nakenhundar i Örebro och i februari inträffade ett liknande fall i Norrköping.
— Det blir vanligare. I och med att hundarna liksom katter tappar mer och mer status i samhället, så börjar folk att dumpa hundar, sjuka hundar, gamla hundar, hundar man inte vill ha.
Många har erbjudit sig att ta hand om hundarna, vilket uppskattas av Germer.
— Med tanke på att det är så otroligt många som hör av sig så har vi chansen att göra gallringar för att det ska kunna bli så bra som möjligt i slutändan.
Enligt Malin Germer mår hundarna bra. Men innan de kan omplaceras måste de friskförklaras och vaccineras.
Gå till toppen