Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Känsla av Kina

Tillsammans med klass SA3c var Emilia Mellström och Roberta Karpuskaite på rundresa i Kina. Med hem i bagaget kom en fotoutställning.

– Vi gick med kameror i högsta hugg för att fånga den häftiga upplevelsen, säger Emilia Mellström som tillsammans med Roberta Karpuskaite och läraren Boel Andersson, just är i färd med att ställa i ordning allt inför fredagens vernissage i Mellanrummet på Höganäs museum.
Något tema för utställningen hade de inte när de gav sig iväg. Det kom istället till baserat på de ord som de båda upplevde förföljde dem under resans gång. Ord som mat, ansikten, kultur och kontraster.
– Det var så tydliga kontraster mellan allting, nytt och gammalt, fattigt och rikt, det fanns inga mellanting, säger Emilia Mellström.
För Roberta Karpuskaite var det istället de många fängslande ansiktena som fastnade både på näthinnan och på bild.
– Jag gillar framför allt hur ansikten speglar så mycket olika och vår mänsklighet, säger hon.
Kontraster blir det också mellan bilderna då alla porträtt är svartvita medan de övriga bilderna är i färg.
– Vi ville inte visa hudfärg utan fokusera på att vi alla är likadana som människor även om våra kulturer är annorlunda, säger Emilia Mellström.
Både hon och Roberta Karpuskaite har fotograferat ett tag och hoppas med utställningen kunna uppmuntra människor att upptäcka något nytt.
– Det hade varit kul om besökare kanske blir inspirerade att resa till Kina, eller utforska andra ställen, säger Emilia Mellström.
I samband med utställningen visas även filmen 30 dagar på andra sidan jorden av Jonathan Junge, Amelie Angärde och Karl Eriksson på Gruvbion.

M.A.K.K

Vad: Mat, ansikten, kultur och kontraster. Utställning om intryck i Kina av Emilia Mellström och Roberta Karpuskaite, SA3c Kullagymnasiet.
Var: Mellanrummet på Höganäs Museum.
När: Vernissage den 20/3 mellan klockan 15-16.30. Utställningen pågår till och med den 20/4.
Gå till toppen