Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Vad går Svenska med baby ut på?

Anna Libietis, verksamhetsansvarig för Svenska med baby som snart drar igång i Åstorp.

– Tanken är att föräldrar och barn med olika ursprung ska kunna träffas, dela erfarenheter och lära sig saker av varandra. Ingången i det hela är ju att vi möts på ett naturligt sätt och har mycket gemensamt att prata om, genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar och med barnens utveckling och så. Sedan är tanken att vi också ska kunna lyfta det till att handla om andra saker, samtidigt som man kan träna svenska.
Vem är det som står bakom verksamheten?
– Det är ett initiativ som startade i Stockholm för två år sedan, men som har fått stor spridning. Vi har tolv grupper igång i Stockholmsområdet, och startar även i Gävle och Bollnäs nu under våren. Svenska med baby är huvudman, vi är en del av en förening som heter Internationella gemenskaper. Verksamheten i Åstorp startar vi i samarbete med biblioteket och ABF. ABF har beviljats stöd från kommunen för den här verksamheten och biblioteket håller med lokaler och är behjälpliga med att hitta föräldrar för att få igång det hela.
Var kommer träffarna att hållas?
– På Åstorps bibliotek. Det kommer att vara på onsdagar, mellan 10.30 och 12. Tanken är starta igång den 22 april.
Kostar det något?
– Nej, det är helt gratis att delta.
Får vem som helst komma?
– Alla som är hemma med barn är välkomna att vara med, man behöver inte anmäla sig i förväg. Träffarna kommer att byggas upp kring olika teman. Men deltagarna kommer i stor uträckning att kunna vara med och utforma verksamheten.
Hur många deltagare hoppas ni på?
– Vi vill ju att så många som möjligt ska komma. Men tittar man på hur det har sett ut på andra platser brukar det bli ganska lagom storlek på grupperna, kanske tio, tolv föräldrar och lika många barn. Då får man möjlighet att prata med varandra utan att det blir alltför stimmigt med tanke på barnen.
Gå till toppen