Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Unga i äldrevården lanseras i Klippan

Ett nytt omsorgsprojekt som startar i Klippan ska tjäna två syften. Unga får prova på ett yrke och äldre får glädje av samvaron med yngre.

581 ungdomar på 58 äldreboenden i landet har anställts inom Ung Omsorg. Nu lanseras rekryteringsprojektet på äldreboenden i Klippans kommun.
Avsikten är att öka intresset för vård- och omsorgsyrket. Projektet riktar sig till ungdomar mellan 14 till 19 år. Valet av åldersgrupp har gjorts för att redan på ett tidigt stadium försöka påverka unga att välja ett vårdyrke.
Det ger även möjlighet att tjäna egna pengar. Carina Pihlwret, äldreomsorgschef i Klippan, ser det som en möjlighet för unga att bli litet av självförsörjande genom att ha ett eget fast helgarbete och en viktig satsning för kommunen.
– De får lära sig mer hur det fungerar på en arbetsplats och vad ett vård- och omsorgsyrke innebär.
För servicetagarnapå äldreboenden innebär det ett socialt utbyte mellan generationer. Ungdomarna bland annat ska delta i aktiviteter såsom högläsning, samtal, musik och fikastunder.
Enligt Carina Pihlwret är tanken att ge äldre lite guldkant på tillvaron och inspirera ungdomar till att välja omsorgsprogrammet på gymnasiet eller någon annan utbildning inom omsorgen.
Gå till toppen