Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Deveaux försvaras av Silbersky

Ishockeyspelaren André Deveaux söks fortfarande av polisen.

Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Eftersom André Deveaux är utländsk medborgare och befaras ha lämnat landet beslutade kammaråklagare Margereta Danielsson-Olvon i måndags att anhålla honom i hans frånvaro.
Den före detta Röglespelaren misstänks för misshandel och har nu fått advokat Leif Silbersky som sin offentlige försvarare. Av en handling i Helsingborgs tingsrätt framgår att den 31-årige kanadensaren begärde Leif Silbersky som försvarsadvokat via sin fru.
– Min klient är beredd att lämna uppgifter till polis och åklagare. Det är bara att ringa mig så ska vi ordna det, säger Leif Silbersky till HD.
Var är André Deveaux?
– Det vill jag inte svara på.
Vad har han för inställning till brottsmisstankarna?
– Det vill jag inte heller svara på.
Har du sett filmsekvensen på händelsen?
– Ja, men min kommentar om den sparar jag till polisen och åklagaren när vi träffas.
När kan polisen förhöra din klient?
– Det kan jag inte svara på exakt men det är som sagt bara att kontakta mig.
André Deveaux var på onsdagen fortsatt anhållen i sin frånvaro.
– Vad som händer framöver beror på vad som framkommer i utredningen. Hittills har jag endast lämnat direktiv till polisen att målsägande (Västerås lagkapten Per Helmersson) ska höras, säger åklagare Margereta Danielsson-Olvon.
Enligt henne kan det även bli aktuellt att höra Rögletränaren Mikael Gath, som växlade några ord med André Deveaux strax innan överfallet och med spelare i de båda lagen som kan ha bevittnat händelsen.
Gå till toppen