Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fantombryggare bakom galaölen

Landskronagalan får i år en unik dryck. Bakom står 1413 Bryggkultur.

Johan Laurin och 1413 Bryggkultur har tagit fram en öl som endast kommer att serveras på årets Landskronagala.Bild: Foto: Privat
Den 10 april – datumet för Landskronagalan – närmar sig. På galan, som i år leds av komikern Johan Wester, prisas både lokala företag och idrottspersonligheter, men man bjuder också på lokal prägel när det gäller dryck. I alla fall om man gillar öl.
1413 Bryggkultur har nämligen tagit fram en ljus lager helt unik för kvällen.
– Vi fick en förfrågan och tyckte att det stämde in på det vi gör, säger Johan Laurin, en av fyra personer som står bakom 1413 Bryggkultur.
Fantombryggare innebär att företaget hyr in sig på olika bryggerier, men har egna recept. Deras "Borstahusen Lager" och "Citadell Ale" har mottagits väl bland några av stadens restauranger och de är vana vid att brygga relativt små volymer.
– Vi brukar brygga 400 liter åt gången, men just det här hade inte varit möjligt utan sponsorer, säger Johan Laurin, som fick uppdraget att göra en ljus och lättdrucken öl.
– Den ska serveras efter middagen, men vi ville ändå göra ölen lite speciell. Fortfarande ljus, men gjord på humlesorter som normalt används i lite tyngre öl.
Läs mer om galan på www.landskronagalan.se .
Gå till toppen