Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svårt spel i singel-"Robinson"

De är trötta, hungriga, svettiga och griniga. Men samtidigt måste de bita ihop och vara sitt allra trevligaste jag — för ingen kan vinna ensam.
När "Robinson" kommer tillbaka i en så kallad "Love edition" är det sociala spelet viktigare än någonsin.

Linda Lindorff ledde "Robinson" 2009. Nu är hon tillbaka som programledare för den nya varianten av dokusåpan, "Robinson love edition".Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Tvåsamhet är av yttersta vikt i årets upplaga av dokusåpan "Robinson", som får premiär på Sjuan den 7 april. Programmet ser i år lite annorlunda ut jämfört med tidigare eftersom deltagarna alla är tävlingsinriktade singlar som måste bilda par med varandra. Ingen står ensam som segrare i slutet, ett vinnande par ska dela på den halva miljonen.
— Hela tiden måste de ha i åtanke att en av de här kommer att bli min partner, berättar programledaren Linda Lindorff, som betonar att tillägget "Love edition" i titeln inte betyder att årets "Robinson" är en sexsåpa.
— Jag har fått frågan ganska många gånger om det här är något slags "Paradise hotel". Det är det absolut inte. Vi har inga önskemål om att göra något sådant. Det är ett rätt klassiskt "Robinson" med stenhårda tävlingar och överlevnad på en öde strand med främlingar. Men det finns en twist, och det är att man tävlar som par.
Deltagarna måste välja sina partners omsorgsfullt. Men ska man välja en person man tycker om, eller ska man satsa på den som är starkast i tävlingar? Det hela är som upplagt för intriger och sårade känslor.
— Någon sitter och lovar evig trohet på en strand och sedan visar det sig att "Aha, hon var lite svag i den här tävlingen, jag tror att jag tar någon annan i stället", säger Linda Lindorff.
30-årige Dan Spinelli Scala från Stockholm beskriver årets "Robinson" som det tuffaste någonsin.
— Du var tvungen att hålla koll på var du själv låg i rang och hierarki, men också hur partnern låg till. Det snurrade i skallen rätt många gånger när man försökte välja vem man skulle tävla med, säger han och berättar att det också var en svår balansgång att göra sig populär och prestera bra utan att bli ett hot.
Samtidigt är livsförhållandena tuffa för deltagarna på den heta paradisön utanför Kambodjas kust, där de själva måste jaga rätt på sin föda. Dan Spinelli Scala gick ned 14 kilo under inspelningen, och han var ändå inte värst.
— Då är de ganska smala och vältränade innan. Det är någon som inte orkar och faktiskt måste hoppa av. Och så var det varmt så folk tuppade av till höger och vänster, avslöjar Linda Lindorff.
Blir det någon kärlek då?
— Jo, det händer grejer. Det är folk som hittar varandra och som får känslor för varandra. Men om det är bra eller dåligt att bli förtjust och om det gör att de vinner eller förlorar... Det vill jag inte avslöja.
Gå till toppen