Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvunnen från 2007 kan vara hittad i vallgrav

Polisen misstänker att man hittat kroppen efter Sune Karlsson.

Det var under bärgningen av bilen som polisen fann en kropp i bilens kupé.
Bilen undersöks nu av tekniker. Polisen bekräftar att bilen har samma registreringsnummer som satt på den ljusgrå Ford Fiesta som Sune Karlsson hade när han försvann 2007. 
Sune Karlsson var 76 år vid försvinnandet. Det har inte hittats några spår efter honom och det har inte funnits några tecken på våld i hans lägenhet. Hans pengar har också varit orörda.
De sista åren levde Sune Karlsson ensam och han hade inga nära anhöriga. En av polisens teorier var att han kört över en kajkant med sin bil. 
– Teknikerna får identifiera så att det är rätt bil. Se så att regnumret tillhör chassinumret, säger Leif Persson.
Såväl polisen som räddningstjänsten kom till Citadellet vid 11-tiden på förmiddagen efter att en privatperson larmat polisen om att en bil låg i vattnet vid bron över till Citadellet vid Slottsvägen.
Läs mer: Sune Karlsson försvann 2007
– Vi var på väg till Konsthallen men stannade till vid bron över till Citadellet en stund. Då såg vi plötsligt hur något blänkte i vattnet. Det var en bil och det såg ut som att den hade varit där länge. Då ringde vi polisen och det dök upp en patrull ganska snabbt, säger kvinnan som tipsade polisen om att bilen låg i vattnet till tidningen.
Räddningstjänstens dykare kontrollerade bilen och initialt berättade polisen att inga människor fanns i eller i anslutning till bilen.
Vid 13-tiden påbörjades bärgningen av bilen men arbetet fick avbrytas efter en kort stund.
– Bilen hade kommit upp med halva sidan ovan vattenytan och plötsligt skriker en av dem som jobbade där "Stanna! Avbryt!". Då började de spärra av området och få bort alla som stod och tittade från bron. Det var rätt många som hade samlats, säger kvinnan till tidningen.
Ett lik hade påträffats i bilens kupé och polisen avbröt bärgningen för att kunna spärra av platsen.
– Vi har anträffat ett lik i bilen och därför kommer bilen att bärgas med kroppen och tas till polishuset i Helsingborg för undersökning. Allt tyder på att bilen och kroppen har legat länge i vattnet, sa Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral. 
Gå till toppen