Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hästkrafterna växlade på äventyrligt Rotaryläger

Snabba krafter. Motorsport, ridning och lägereldar var givna ingredienser när Åstorps Rotaryklubb ordnade äventyrsläger för skolungdomar.

– Bara för att någon sitter i rullstol betyder inte det att man inte kan göra roliga saker. Det här lägret har visat att det inte alls behöver vara någon skillnad, säger Linn Svärd.
Hon går i nionde klass på Hyllingeskolan. För några veckor sedan anmälde hon sitt intresse till lägret med motiveringen att hon tycker det är roligt att hjälpa andra. Nu står hon på den solvarma asfalten och väntar på sitt livs första tur på en racerbana. En mörkgrå cabriolet bromsar in framför folksamlingen.
– Vem vill åka Porsche?, fågar chauffören som snabbt får sällskap i bilen.
Snart fylls luften av ljudet från sex stycken sportbilar av skiftande årsmodell. Styr gör medlemmar från Åstorps Rotaryförening. En av dem är Åke Schildt, tidigare ordförande i Svenska Bilsportförbundet.
Efter en förmiddag på hästryggen var det han som hälsade lägerdeltagarna välkomna till Ring Knutstorp. Anläggningens vd, Magnus Öhrström, var också på plats i solskenet.
– Det finns bara uppsidor med det här. Det känns jättekul att göra något för elever som annars har det tufft, säger han.
Emilie Arslan från Riksgymnasiet i Kristianstad var nöjd med eftermiddagens äventyr. På kvällen väntade brännboll och lägereld på Söderåsens Forsgård.
– Första varvet var lite läskigt men sen blev det jätteroligt. Synd att man inte får köra så här snabbt på vanliga vägar.

Äventyrsläger

Med hjälp av bidrag från Rotarys södra distrikt arrangerar Åstorps Rotaryklubb ett tvådagarsläger för skolungdomar.
Totalt 30 stycken deltagare från högstadieskolor i Åstorp och elever med funktionsnedsättning från Riksgymnasiet i Kristianstad integreras under två dagar i gemensamma aktiviteter.
Gå till toppen