Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snack och liten verkstad lockar många

Massor av besökare under påskdagarna. Det gillar Sofia Nilsson, som ställer ut keramik och skulpturer i sin egen verkstad på Tingstorget.

Många gör sina konstrundor under påskdagarna, men enligt Sofia Nilsson är det en hel del som även kommer även på vardagarna.
– Jag har haft folk här hela tiden under de fyra påskdagarna. Ibland har det varit 25-30 personer i min lokal, ibland kanske bara några stycken. Men det kommer folk även på vardagarna, säger hon.
Hon har utställningen i sin verkstad på Tingstorget.
– Jag har öppet här hela dagarna. Bland annat kom några människor från Uppsala som varit här för några dagar sedan och handlade, berättar hon.
Sofia Nilsson har varit med på alla Konstrundor sedan starten 1995.
– Jag har jobbat som konstnär sedan 1979. Det är svårt att jämföra. Men det har varit bra för mig, både antalet besökare och försäljningen har varit bra, säger hon.
Konstrundan har stor betydelse för Sofia Nilsson.
– Under de dagarna säljer jag en hel del, men det är också så att människor som varit här på Konstrundan hör av sig under andra delar av året och vill köpa någonting, förklarar hon.
Det är tredje året Sofia Nilsson ställer ut i den här lokalen.
Hon tycker det är en stor fördel att hon har verkstaden med ugnen i samma lokal.
– Nu behöver jag inte flytta till någon annan lokal utan kan fixa allt här. Visserligen är inte ugnen igång under Konstrundan, men många uppskattar att se hur en verkstad ser ut, säger hon.
Från årsskiftet och fram till påsk förbereder hon sig för de tio dagarna som Konstrundan pågår.
– Veckorna före påsk är alltid mycket intensiva. Vissa saker som jag ska bränna flera gånger kan ta en månad innan de är klara. Sedan ska ju allt praktiskt också fungera. Med tanke på allt jobb veckorna före är det bara avkoppling när det kommer folk, säger hon.
Gå till toppen