Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fängelse för stöldturné mot äldre

Två män har dömts till fyra års fängelse efter en omfattande stöldturné i Väst- och Sydsverige. Offren har företrädesvis varit äldre personer som blivit av med plånböcker och bankkort. Männen, 42 och 56 år gamla, döms för grov stöld i över 20 fall, skriver bt.se.
Männen avslöjades i januari i år av en civilklädd väktare som såg hur de två stal en plånbok av en 85-årig kvinna inne på en matbutik i Borås. Väktare följde efter männens bil och höll kontakt med polis som sedan kunde gripa duon. Stölderna har av åklagaren beskrivits som "klassiska åldringsbrott" och har ofta riktats mot äldre kunder i matbutiker. Övervakningsfilmer från bankomater och butiker har i en del fall visat ett samband mellan männens besök i butikerna och uttag från bestulnas bankkort. I ett fall lyckades männen ta ut 15 000 kronor från ett stulet kort. Männen som erkänt flera av brotten och döms också till tio års utvisning.
Gå till toppen