Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Blågult uppdrag för Sandahl

Först SM-guld, sedan landslaget. Nu får Helsingborgsbrottaren Emil Sandahl försöka toppa formen igen.

Svenske mästaren Emil Sandahl får chansen i European Games.Bild: PETTER ARVIDSON
I helgen tog helsingborgaren Emil Sandahl SM-guld i Malmö. På tisdagen fick han belöningen i form av sitt första landslagsuppdrag på seniornivå. Sandahl fanns med i förbundskaptenen Mohammad Babulfaths trupp till European Games i Baku, Azerbajdzjan i mitten av juni.
– Just nu känner jag bara en stor glädje över SM-guldet. Landslagsplatsen är en stor bonus och mitt första seniormästerskap blir ett minne för livet, säger den 20-årige helsingborgaren som representerar HBK Bergania.
European Games omfattar 30 olika sporter och brottningen är med för första gången. Brottningstävlingarna avgörs 15–18 juni.
Sandahl njuter just nu av en välförtjänt ledighet efter SM-guldet, men han har inga som helst problem med att återuppta träningen.
– Jag och min tränare får planera om lite, men det har nog aldrig varit lättare att gå till träningen än nu, som ännu inte riktigt hunnit smälta att han är svensk mästare.
– Det var oväntat. Jag presterade på topp och hade äntligen lite stolpe in.
Emil är uttagen i 85-kilosklassen och han är medveten om att det kommer att krävas något alldeles extra för att lyckas.
– Med lite tur i lottningen och en ny formtopp kan vad som helst hända, säger han.
Han hade lagt upp träningen för att vara i toppform till SM, vilket han lyckades med. Landslagsuppdraget var inget han hade väntat sig även om det känns logiskt att den som vinner SM får chansen om det är mästerskapsår. Nu får han försöka klämma fram ännu en formtopp ur kroppen.
– Det får bli mycket explosiv träning på gymmet.
Emil Sandahl är ensam nordvästskånsk representant på herrsidan, men bland damerna har alla brottarna lokal anknytning. Josefine Frederiksen, Fredrika Petersson och Jenny Fransson tävlar för Klippan, medan Johanna Mattsson, Sofia Mattsson och Henna Johansson har sin träningsbas där.
Gå till toppen