Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minister ber servitris om ursäkt

Nya Zeelands premiärminister John Key har bett en servitris om ursäkt. Hon anklagar honom för att ha uppträtt som en mobbare på en skolgård.

En servitris anklagar Nya Zeelands premiärminister John Key för att vid flera tillfällen ha dragit henne i håret vid besök på ett kafé i Auckland. ARKIVBILD.Bild: Rob Griffith/AP/TT
Servitrisen skriver anonymt om den konservative regeringschefens agerande i en artikel på en vänsterinriktad webbplats.
Enligt kvinnan har John Key dragit henne i håret vid besök på kaféet i Auckland där hon arbetar. Det ska ha skett vid minst sex tillfällen, trots att hon tydligt visat att hon ogillat hans beteende och varnat ministerns säkerhetsfölje för att hon kommer att slå till Key om han fortsatte.
Vid ett tillfälle bad premiärministerns hustru sin make att "låta den stackars flickan vara", skriver servitrisen. "Han var som en skolgårdsmobbare som drar i den lilla flickans hår för att försöka framkalla en reaktion, och få den där känslan av makt."
Till slut ska premiärministern ha förstått budskapet. Servitrisen berättar att han bad om ursäkt förra månaden och överlämnade två flaskor vin.
"Verkligen?! Det var nästan mer kränkande än själva trakasserierna", skriver hon.
Key har "goda relationer med de som arbetar" på kaféet, som han regelbundet brukar besöka. Syftet med premiärministerns handlingar ska ha varit "lättsamt", enligt hans talesperson.
— Det var aldrig hans avsikt att få henne att känna sig obekväm, och han har bett om ursäkt.
Gå till toppen