Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Krisen fördjupas i Burundi

Polis och demonstranter har drabbat samman i Burundis huvudstad Bujumbura. Oroligheterna kommer efter att president Pierre Nkurunziza nominerats som det styrande partiets kandidat för en kontroversiell tredje mandatperiod.

Burundis president Pierre Nkurunziza vill sitta kvar vid makten, något som väckt kritik. ARKIVBILD.Bild: Marc Hofer/AP/TT
Minst två demonstranter har skjutits ihjäl i Bujumbura, uppger vittnen för nyhetsbyrån AFP. Polisen har använt vattenkanoner, tårgas och skarp ammunition i försök att skingra de protesterande. Flera poliser har skadats av stenar som kastats av demonstranterna.
— Vi hade manat till fredliga protester och det var vad som hände, men polisen och det styrande partiets milis ska ha skjutit skarpt mot de protesterande, säger oppositionsledaren Frodebu Leonce Ngendakumana.
Samtidigt berättar ett vittne för nyhetsbyrån Reuters att polis och ministrar tagit sig in på en radiostation. De ska ha hotat att stänga stationen för att den uppmanat folk till revolt, enligt ordföranden i Burundis journalistförbund.
Oppositionen och människorättsgrupper varnar för att beslutet att nominera Nkurunziza strider mot grundlagen och att presidentens försök att klamra sig fast vid makten kan kasta Burundi tillbaka in i våld.
USA fördömer kandidaturen och varnar för att landet "förlorar en historisk möjlighet att stärka sin demokrati".
Gå till toppen