Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Hyresrätter på macktomt i Laröd

Det har tagit lång tid och varit många turer. Men nu finns det nya planer och innan sommaren ska bygget av 36 hyresrätter på den gamla macktomten i Laröd vara påbörjat.

Magnus Nilsson på Tengbom står bakom ritningarna.
Först drog rivningen av macken ut på tiden, sedan kom finanskrisen och så såldes fastigheten vidare.
Därför har ingenting hänt på tomten mitt i Laröd där macken tidigare låg.
Göran Hellström och Jan Johanson bor båda i området och passerar där ofta. Till slut blev det de som tog tag i saken genom sitt företag Senipar Entré Laröd AB.
– Vi köpte tomten för ett halvår sedan av Göteborgsföretaget Serneke, Det ser ju inte roligt ut där nu för oss som bor här, säger Göran Hellström.
Det blir deras första bostadsprojekt, men båda har kopplingar till branschen. Göran Hellström arbetar med affärsutveckling på Navet i Helsingborg. Jan Johansson är vd för Malmö City Fastigheter och har tidigare varit koncernchef på Peab.
I ett tidigare projekt redan 2007 fanns det planer på 14 exklusiva radhus i tre plan. Senare omvandlades det till bostadsrätter och därefter skulle det bli äganderätter.
De nuvarande ägarna fick i veckan bygglov för två trevåningshus med 36 lägenheter. Nu ska det bli hyresrätter, för att det är det man bedömer det finns en marknad för.
– Vi bygger enligt den detaljplan som finns. Planen är byggstart innan sommaren och inflyttning våren 2016, berättar Göran Hellström.
Han säger att de har inriktat sig på mindre yteffektiva lägenheter. Det blir 12 stycken tvåor och 24 treor. De tror bostäderna kan locka fler olika kategorier av boende, från äldre som sålt sin villa till yngre som behöver ett förstaboende.
Vid stadsbyggnadsnämndens senaste möte beviljades bygglovet.
– En sak som diskuterats är bullerproblematiken och de har hittat en lösning med en glasvägg ut mot vägen. De fick också lägga till något fler parkeringsplatser, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande moderaten Christian Orsing.
– Jag tror det här blir ett väldigt välkommet inslag i Laröd.
Enligt Göran Hellström är saneringen klar så att de markföroreningar som fanns efter bensinmacken är borta.
Gå till toppen