Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Louise utmanar männen på Rya

En hemmaspelare får inte oväntat mest uppmärksamhet inför Omegaslaget.

Bild: Britt-Mari Olsson
Joakim Lagergren i all ära. Det mest intressanta namnet när man studerar startlistan i Omegaslaget är hemmaspelaren Louise Friberg. Tillsammans med LPGA-kollegan Linda Wessberg ska hon utmana herrarna i Ryas foursometävling som avgörs första maj.
– Det ska bli jättekul. Rya är inte extremt lång utan vi brukar spela på ungefär den längden på USA-touren. Samtidigt möter vi killar som säkert driver ut oss med 30–50 meter. Det blir kul att testa, säger Louise, som ska spela tillsammans med Wessberg.
Det lokala inslaget är naturligtvis stort.
– Totalt kommer tolv från Rya och tio från Vasatorp att spela, säger Rya GK:s klubbchef Ulf Jerlebo.
Bland andra återfinns Vasatorpstrion Joachim Bäckström, Steven Jeppesen och Kalle Brink i startfältet. Lydinges europatourspelare Joakim Lagergren får dessutom sällskap av kollegan Björn Åkesson, som representerar Barsebäck.
Jerlebo kan räkna in 144 anmälda och av dem är 30 professionella spelare. Intressanta starter gör de svenska legendarerna Ove Sellberg och Mats Lanner.
Det är för övrigt 46:e gången som Omegaslaget spelas. Det gör tävlingen till Skandinaviens äldsta foursome. Det är inte heller första gången som kvinnliga spelare deltar.
– Förra året var Viva Schlasberg med men hon kunde inte komma nu, säger Ulf Jerlebo.
Trots det innehåller startfältet en tredje kvinnlig spelare, nämligen Isabella Ramsay, St Arild.
En vecka på hemmaplan tillhör inte vanligheterna för Louise Friberg, så hon passar på att njuta fullt ut nu. Hon är dessutom nöjd med de förbättringar av banan som gjorts.
– Den är i bra kondition. Sen får vi ju se hur vädret blir. Det kan blåsa rätt mycket där.
Hon är inte säker på vilket väder som är bäst för damerna, men det är inget som bekymrar henne särskilt mycket.
– Jag ser verkligen fram emot det här. Det var inte svårt att övertala Linda. Hon är också väldigt taggad.
Gå till toppen