Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två barn föll från tredje våningen

Två barn skadades på torsdagen allvarligt vid ett fall från ett fönster på tredje våningen i ett bostadshus på Arildsgatan i Malmö. Troligtvis var ingen vuxen hemma när det hände, enligt polisen. Pappan misstänks för vållande till kroppsskada.

Bild: Patrick Persson
Händelsen inträffade på torsdagseftermiddagen i Östra Sorgenfri. Barnen fördes till sjukhus med ambulans, och gatan kring huset spärrades av.
Enligt uppgift ska barnen ha fallit från ett fönster på gårdssidan. Där syntes också polisens tekniker undersöka en lägenhets fönster en stund efter händelsen.
Fallet var cirka 10 meter, och barnen landade på en stentrappa.
–  Barnen är två syskon, en fyraårig flicka och en tvåårig pojke, berättade Stephan Söderholm, pressinformatör hos Skånepolisen.
–  Troligtvis var det ingen vuxen i lägenheten när det hände, bara syskonen och några andra barn.
Föräldrarna förhördes inledningsvis utan att misstänkas för något brott.
Efter förhören förklarade polisens utredare den 53-årige pappan misstänkt för vållande till kroppsskada, genom att ha brustit i sin uppsyn över barnen. Han släpptes efter förhören.
Vid 19-tiden kom besked om barnens tillstånd från Sus i Malmö.
–  Barnen är allvarligt skadade. Dock inte livshotande, meddelade Gunilla Milstam på Region Skånes pressjour.
Gå till toppen