Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Utegym främjar folkhälsan”

Michael Grönhed bor ett stenkast från Ramlösa brunnspark. När han insåg hur lämplig platsen är drog han igång utomhusträning. Nu hoppas han också på ett utegym.

Det är lördag förmiddag i Ramlösa brunnspark. Solen skiner, växtligheten har börjat slå ut och på gräsmattan i dalen börjar det samlas en del folk. De väntar på att få sätta igång med dagens fysikpass som leds av Michael Grönhed.
Han startade fyspassen i augusti förra året. Upplägget är opretentiöst. Först uppvärmning och sedan leder Michael Grönhed gruppen genom olika moment som till exempel hinderbana, stretching och yoga eller cirkelträning.
– Jag står inte och gapar. Alla får göra så mycket de vill och orkar, säger Michael Grönhed.
Han är friskvårdsterapeut med eget företag och träningspassen i parken är förstås ett sätt att marknadsföra sig. Men Michael Grönhed betonar att träning är en livsstil för honom.
– Jag älskar att träna. Sen är jag förstås också medveten om diabetestalen och den ökande övervikten hos oss svenskar. Kan jag göra en insats är det bra. Och den feedback jag fått hittills har varit otrolig, säger han.
En som varit med sedan starten förra året är Anna Larsson.
– Michael har satt igång endorfinerna. När vi är klara med passet går jag härifrån med ett glatt leende. Det är jättehärligt, säger hon.
– Och det bästa är att man blir inspirerad att träna mer.
Michael Grönhed vill gärna göra ännu mer på träningsfronten. Därför har han startat Facebookgruppen ”Vi som vill ha utegym i Ramlösa”.
– Jag har varit i kontakt med kommunen och beskedet är att det kan bli aktuellt nästa år. Det är bra att det finns en vilja att bygga fler utegym. För det främjar folkhälsan, säger Michael Grönhed.
– Det här är bara positivt för Ramlösaborna, säger Anna Larsson.

Motion i Ramlösa

Onsdagar är det vuxenpass klockan 18.
Lördagar klockan 11 är det familjepass med barn från sex år.
Platsen är dalen i Ramlösa brunnspark. Det är drop in gäller.
Mer info finns i Facebook-gruppen "Motion i Ramlösa".
Gå till toppen