Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiär för Nya Pålsjöbaden

Vi gick husesyn när det var dags för invigning. 

Det är snart två år sedan ombyggnaden av Pålsjöbaden påbörjades. 
På söndagen invigdes nybygget med flera av stadens politiker på plats. Från klockan 12 idag håller man öppet för nyfikna helsingborgare som vill ta en titt.
Invigingen var helt utan dopp i Sundet, men Cecilia Engström, ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, och Richard Lundberg från fastighetsnämnden invigde nybygget med hjälp av några skopor vatten. 
 
 
Från och med i morgon, måndag, öppnar badet som vanligt.
Kallbadhuset ligger numera en meter högre över vattenytan för att klara framtida stormar och havsnivåhöjningar.
Nytt är också ett inglasat café och badtunnor.

Pålsjöbaden

Pålsjöbaden har sitt ursprung i ett privatägt badhus som uppfördes 1880 av ägarna till Pålsjö slott, familjen Follin. Badhuset var öppet för allmänheten och kallades "Follinska badhuset". 1908 köpte Helsingborg större delen av familjens egendom, inklusive badet som byggdes ut och på nytt invigdes 1909. Under några år hette det Helsans Pålsjöbad och drevs av ett företag, men tre år senare blev Pålsjöbaden offentligt igen.
Under 1960-talet byttes stommen under bryggorna ut och pelarna ersattes med gammal järnvägsräls. En besiktning 2008 visade att de var angripna av rost och att hela anläggningen var hårt sliten. Men inte bara tiden tand utan även stormen 2011 gick hårt fram med Pålsjöbaden och till sist återstod bara att göra om allt igen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Gå till toppen