Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Rockstjärna förgyller allsången

Rockabilly och svensktoppsklassiker. Det är nya teman för sommarens allsångskvällar som i år gästas av bland andra Ebbot Lundberg.

Den svenske rockikonen Ebbot Lundberg (till vänster) är dragplåster till sommarens allsångskvällar som leds av Linda Lundqvist (till höger) från Slottsparksscenen i Landskrona. Arkivfoto: Tobias Andersson.
Ingen sommar utan allsång. Med den devisen bjuder sångaren Linda Lundqvist med allsångsbandet The Clean House åter in till Allsångståget. Med start i juli blir det flera musikaliska nummer med olika uppträdanden från Slottsparksscenen i Landskrona. Och, såklart, kryddat med en hel del allsång.
Nytt för i år är olika teman, bland annat svensktoppsklassiker och rockabilly med örhängen från 1950- och 60-talet.
– Vi tyckte det var läge att bredda utbudet och vara lite mer djärv. Sedan kommer publiken att känna igen alla låtar och kunna tralla med. Så vi spetsar inte till det alldeles för mycket, säger Linda Lundqvist.
Till temakvällen rockabilly är Ebbot Lundberg gästartist. För vissa är han mest känd från tv-programmet "Så mycket bättre" på TV4. Andra definierar honom som sångare och frontman i rockbanden Union Carbide Productions och Soundtrack of Our Lives.
– Han har ett gäng Johnny Cash-grejer som han ska köra. Det kan nog gå hem hos en något yngre publik.
Därutöver har även Öresundsvarvets manskör från Landskrona engagerats. Kören gästspelar med några scenframträdanden under temakvällen svensktoppsklassiker där även allsångsledaren Linda Lundqvist bjuder på sång.
– Jag hörde kören för första gången på ett gig i Lund och det lät väldigt häftigt. Det är något visst med manskörer så det är jätteroligt att de är med, säger Linda Lundqvist.
En annan nyhet för i år är att arbetsplatser bjuds in till afterwork på allsångskvällarna, och har därigenom chans att vinna en musikalisk afton för personalen senare under året.

Allsångskvällarna

Ett samarrangemang mellan fritids- och kulturförvaltningen i Landskrona, Linda Lundqvist med bandet The Clean House och konceptet Allsångståget.
Slottsparksscenen i Landskrona 1 juli och 15 juli. Båda kvällar börjar klockan 19.
Tema rockabilly 1 juli med Ebbot Lundberg som gästartist.
Tema svensktoppsklassiker 15 juli som gästas av en manskör från Landskrona.
Gå till toppen