Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pizzavinnare tar över Eld & Lågor

En hyllad pizzeriaägare från Dalarna tar över och ändrar koncept på restaurang Eld & Lågor i gamla brandstationen.

Efter 18 år med Café Eld & Lågor i gamla brandstationen tackar Ann-Sophie Spinola för sig. Hon lämnar över till Arshad Saleem som behåller det inarbetade namnet när han i denna veckan drar igång sin restaurang.
Saleem bor sedan en tid tillbaka i Helsingborg men har dessförinnan drivit två pizzerior i Avesta i Dalarna. Bland annat Roma, som hyllats som landets bästa i onlinepizzas pizzarapport 2012 – en rapport som bygger på kundomdömen.
– 2013 hamnade vi på första plats när Expressen utsåg de bästa pizzeriorna, säger Arshad Saleem.
Det finns gott om bra pizzerior i Kullabygden, är du inte orolig för konkurrens?
– Det fanns 28 pizzerior i Avesta... Gör man det bra så får man kunder. Jag har bott och arbetat på restauranger i Italien i tio år . Jag blandar lite kryddor själv och vet hur man gör en bra tomatsås och bakar rätt.
Tanken var stenugnsbakat, men vedeldning så nära Statoilmacken accepterades inte så det fick bli vanliga ugnar. Vardagar kommer Eld & Lågor att servera husmanskost och pizza som dagens lunch från 11.00. Krogen ska ha öppet till 21 alla dagar i veckan och kommer inte att enbart ha pizza på menyn.
Gå till toppen