Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stumpen fick50 000 kronor

Teatergruppen Stumpenensemblen i Helsingborg fick ta emot Hillesgårdspriset för Medmänsklighet vid en ceremoni på Hillesgården under tisdagen. Priset togs emot av ensemblens initiativtagare, regissören Hans Polster tillsammans med Bengt Mangs, som varit med sedan starten.

Utöver prissumman på 50 000 kronor fick gruppen ta emot ett hjärta i ädelträ med årtal och pristagarens namn ingraverat.
Juryns motivering löd:
"Stumpenensemblen tilldelades 2015 års Hillesgårdspris för att den genom sin solidaritet och medmänsklighet inger sina utsatta medsystrar och medbröder hopp, och i handling visar att ingen är förlorad och för att den genom sin scenkonst utgör ett viktigt och värdefullt inslag i Helsingborgs kulturliv."
I sitt tacktal uttryckte Hans Polster hur glad han var över att Stumpenensemblen fått priset och hur välkomna pengarna är.
- Vi är stolta över att genom teaterverksamheten kunna hjälpa och stötta våra systrar och bröder i samhället, och vi är glada över att Hillesgården har samma medmänskliga synsätt, sa Hans Polster, regissör för Stumpenensemblen.
Gå till toppen