Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krasch för Micke Ohlssons team på 24-timmars

Nürburgring i regn satte stopp. Micke Ohlssons 24-timmarsdröm tog slut efter sex timmar.

37 varv sedan tog det slut för Micke Ohlsson.Bild: Privat
Två års målmedveten satsning tog slut utan att ängelholmaren Micke Ohlsson satt i bilen. Sådana är förutsättningarna på 24-timmarsracet på Nürburgring. Ett race som för Micke Ohlsson och hans tre förarkollegor tog slut redan efter sex timmar.
Team Audi Race Experience hade höga förhoppningar efter en bra kvaldag där Micke Ohlsson själv låg på åttonde bästa tid och lämnade över till Niki Mayr-Melnhof som jobbade upp teamet till nästbästa tid. När kvalet var över låg man dock på plats 16.
Men med goda förhoppningar om ett bra racedygn.
Först en skarp vänstersväng och sedan nerför i snabba kurvor åt vänster och höger. Hatzenbach-sektionen på Nürburgring kräver sin förare. När regnet plötsligt började ösa ner över Team Audi Race Experience Audi R8 LMS Ultra tog det slut.
Österrikaren, Niki Mayr-Melnhof, som vid tillfället satt i bilen åkte av banan. Chassit blev skrot och drömmen dog efter sex timmar och 37 varv på den krävande banan.
Desto bättre gick det för den systerbilen med förarna Alex Yoong, tillsammans med Franky Cheng, Marchy Lee och Shaun Thong. Bilen med den helkinesiska besättningen slutade på plats 12 efter 148 varv.
I topp i loppet som startade i lördags och avslutades dagen därpå blev det svenskt i form av Edward Sandström. Den före detta STCC- och Carrera Cup-stjärnan, tog en av sin karriärs största segrar när han tillsammans med Nico Müller, Christopher Mies och Laurens Vanthoor i WRT-stallet höll ut 156 varv.
Gå till toppen