Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ungdomsförbund tillbaka

MUF återuppstår ännu en gång och hoppas konkurrera med SSU. Andra partiers politiskt intresserade ungdomar får fortsatt söka sig till Helsingborg eller Ängelholm.

Julia Klingberg.Bild: Mats Roslund
De politiska ungdomsförbunden förstätter att lysa med sin frånvaro i Höganäs. Det hoppas Julia Klingberg (M) ändra på och drar på nytt igång en lokal avdelning av det Moderata ungdomsförbundet, MUF.
– Jag hoppas att många vill engagera sig och jag tror att det finns ett starkt stöd här, säger hon.
Att ungdomsförbundet flera gånger har gått i graven för att sedan återuppstå tror hon går att bota med tålamod.
– Jag tror inte det är svårt att få igång en verksamhet som håller sig kvar. Det gäller att hitta rätt folk som har tid att lägga på verksamheten och att fånga upp även små engagemang, säger hon och hoppas konkurrera med SSU, kommunens enda andra ungdomsförbund.
När de gäller övriga partier får intresserade ungdomar söka sig till Helsingborg eller Ängelholm.
– Just nu är antalet aktiva i Höganäs för få för en egen lokalavdelning, säger Oscar Nilsson, språkrör för Grön Ungdom i Helsingborg, som hoppas att en avdelning kan startas upp i framtiden.
Likadant låter det från flera andra partier.
SSU:s lokalavdelning har idag runt 15 medlemmar och startades på nytt för cirka två år sedan efter några års uppehåll. De välkomnar ett nytt politiskt tillskott.
– Vi har varit det enda ungdomsförbundet länge nu och även om det är ett konkurrerande parti tycker vi det är väldigt roligt och viktigt att fler vågar starta i Höganäs, säger Didrik Ekholm, ordförande för SSU i Höganäs.
När de för några år sedan lade ner sin verksamhet var det svårt att hitta intresserade ungdomar.
– Vi har förstått varför andra har lagt ner. Det är mycket motgångar. Ibland är man bara två när man ska ut och värva. Det är kämpigt. Men vi är här nu och har inga planer på att avsluta, säger Didrik Ekholm.
Gå till toppen