Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Spelare från Eskilscupen ska invadera Olympia

Efter många om och men har de allsvenska sommaromgångarna spikats. Nio matcher, varav fem hemma på Olympia för HIF, har fått sina korrekta datum och avsparkstider. Det är egentligen bara en match som sticker ut för HIF:s vidkommande. Matchstart mot Kalmar, fredag den 31 juli, är så sent som 19.30.
Bild: Britt-Mari Olsson
Men det finns en anledning och den handlar inte om tv-tider, som det brukar vara när avsparkstider förskjuts. Snarare tvärtom. Matchen spelas samtidigt som Helsingborgs kommun är fylld med tusentals fotbollsspelare som deltar i Eskilscupen.
– Ambitionen är att attrahera spelare som är i staden för att spela Eskilscupen. Eftersom killarna och tjejerna spelar under hela dagarna ville vi få till en tid så anpassad för dem som möjligt, säger HIF:s klubbdirektör David Brodetsky.
Eskilscupen är Sveriges näst största fotbollsturnering och avgörs i år 31 juli–2 augusti. Staden fylls med över 10 000 spelare plus ledare och föräldrar. Och utan att gåhändelserna i förväg och att det endast är avsparkstiden som är spikad är det en självklarhet för den nye klubbdirektören att HIF ska försöka bli en aktivare del inom Helsingborgsfotbollen.
– Vi vill ha mer än bara fotboll runt våra matcher. Det ska hända något speciellt varje gång. En happening i samband med Eskilscupen är en sådan. Samtidigt vill vi bygga nätverk kring de lokala klubbarna. Det är viktigt för HIF att vara aktivt och bra för fotbollen i hela Nordvästra Skåne med mer nätverkande, säger David Brodetsky.
För övrigt spelas hemmaderbyt mot Malmö FF, precis som bortaderbyt, en söndag klockan 17.30. Närmare bestämt den 30 augusti.

Så spelar HIF i sommar

5/7, kl 17:30 Häcken–HIF
13/7, kl 19:07 HIF–Djurgården
19/7, kl 17:30HIF–AIK
25/7, kl 16:00 Åtvidaberg–HIF
31/7, kl 19:30HIF–Kalmar
8/8, kl 16:00Falkenberg–HIF
17/8, kl 19:00 HIF–Halmstad
24/8, kl 19:00Norrköping–HIF
30/8, kl 17:30HIF–MFF
Gå till toppen