Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Torka väcker entreprenörsanda

I torkans Kalifornien vidtas alltmer drastiska åtgärder för att spara vatten. Men det svåra läget väcker också entreprenörsandan, bland annat för bolag som framställer miljövänlig grön färg för söndertorkade bruna gräsmattor.

En gräsmatta vattnas i Kaliforniens huvudstad Sacramento. Nu, i torkans och vattenransoneringarnas skugga, är många gräsmattor bruna. Men försäljningen av miljövändlig grön färg för gräsmattor ökar samtidigt stort. ARKIVBILDBild: Rich Pedroncelli/AP/TT
Artiklarna i amerikanska tidningar talar sitt eget språk. Såväl San Francisco Chronicle, Los Angeles Times och USA Today har uppmärksammat småföretagare och affärskedjor som på olika sätt drar fördel av den historiskt svåra torka som råder. Konstgjort gräs är ett hett område, liksom vattensnåla hushållsprodukter och torktålig landskapsarkitektur. Och så den giftfria färg som sägs få söndertorkade gräsmattor att se ut som golfbanor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen