Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Denna fågel är livsfarlig"

Mejlen och samtalen om den aggressiva fågeln vid Pålsjödammarna fortsätter att strömma in till hd.se.

Under tisdagen fördes en man till sjukhus efter att ha blivit attackerad av fågeln. Under onsdagen fortsatte attackerna.
Ines Kordic Rosell mejlade redaktionen strax före klockan nio.
– Blev attackerad av korpen i morse! Skulle ta en morgonpromenad då fågeln jagade mig och djupdyk flera gånger. Jag trillade två gånger, slet upp armbåge och knä rejält. Kunde slutat riktigt illa då jag sprang okontrollerat över dag Hammarskjölds väg mitt i morgontrafiken. Fortfarande helt skakig en timme efter. Vet inte om jag kommer våga mig in i Pålsjö skog igen. Denna fågel är livsfarlig, skriver Ines Kordic Rosell.
Jan Kideborn berättar att han blev överfallen på samma ställe som Lars Rundkvist vid niotiden på tisdagsmorgonen.
– Tre rejäla anfall med klor i huvudet. Sedan förföljde mig fågeln ända fram till Pålsjöbaden. Chockad tog jag mig hem och anmälde anfallet på kommunens hemsida, skriver han och fortsätter:
– Tänker mig vad som kan hända en familj med små barn som ofta besöker Pålsjödammen.
Läs också "Jag kände klorna riva i hårbotten"
Niklas Svärd blev och anfallen, när han var ute på sin powerwalk i området vid 07-tiden.
– Blev attackerad i bakhuvudet av en stor svart fågel med stor näbb. Jag upplevde det som ett slag mot bakhuvudet och vände mig om och då attackerade den mig igen framifrån. Jag skrek för att skrämma och viftade med armarna men den struntade i det och flög emot mig flera gånger.
Läs också En till sjukhus efter fågelattack vid Pålsjödammarna
Han valde att springa från platsen och uppför trappen mot utomhusgymmet i Pålsjöskog.
– Fågeln flög efter och jag hörde den skrika och flera fåglar svarade. Den försökte attackera mig flera gånger på vägen upp och även när jag kommit uppför trapporna. Där mötte jag två andra joggare som var påväg nerför trapporna.
– Jag tog upp en stor pinne och tänkte att attackerar den igen så ger jag den en rejäl smäll, men där slutade attacken. Obehagligt och olustigt.
Läs också "Har man otur kan man lätt komma för nära"
Stene Boldt var med om en liknande händelse när han sprang sin morgonrunda i Pålsjöskog vid 7-tiden. 
– När vi kom fram till trapporna ner mot dammarna, så mötte vi en man som kom upp från trappan och hade en kråka efter sig. Han viftade och skrek mot den.
– När vi sedan kom fram såg jag den komma flygande varvid jag viftade, skrek och klappade i händerna. Jag var beredd på att den skulle anfalla, men eftersom jag inte var ensam kan det vara orsaken till att vi inte blev anfallna.
Ing-Marie Persson blev också utsatt för en fågelattack på tisdagsmorgonen från trapporna i Pålsjö skog hela vägen ner till Pålsjö krog.
– Den flög direkt mot mig och runt mig och även bakifrån och slog med vingarna och nöp tag i min mössa men skadade mig inte. Men det var otäckt.
Åsa Nilsson mejlar in och berättar om en liknande händelse på samma plats för två år sedan.
– Jag fick första attacken bakifrån i nacken, det var som att få en planka smälld mot bakhuvudet, fågeln hade en otrolig styrka i sitt anfall.
Hon och hennes väninna sprang nerför trapporna och förbi kvarnen i ett försök att undkomma fågeln.
– Det var som Hitchcocks ”Fåglarna” IRL... Jag fick flera blödande sår i bakhuvudet och senare uppsökte jag sjukhuset och fick en stelkrampsspruta.
Gå till toppen